nieuws

In 2009 groot culinair congres in Zwolle

Restaurant

Jonnie Boer is samen met Alain Carron bezig een groot internationale congres voor topkoks aan het organiseren. Het congres moet in juni 2009 worden gehouden in Zwolle en heeft als doel het uitwisselen van vakkennis.

In 2009 groot culinair congres in Zwolle

Dat laat Carron weten in navolging van uitlatingen van tweesterrenkok Jacob Jan Boerma. Die opperde eerder deze week het idee om in Nederland een internationaal congres te houden om zo ons land culinair op de wereldkaart te zetten.

‘We zijn daar al enkele jaren mee bezig’, laat Carron de redactie van Misset Horeca weten. ‘Samen met Jonnie en nog een persoon willen we een congres houden met chefs uit Duitsland, Noorwegen, Zweden, Spanje, Frankrijk en Engeland. Het moet in juni 2009 plaatsvinden in Zwolle’.

Carron zegt al twee jaar bezig te zijn met het plan. ‘Door de komst van het Librije-hotel en wat fysieke problemen van Jonnie Boer, hebben we vorig jaar besloten het plan even op te schorten. In september praten we weer verder.’

Het idee van het congres is om kennis over het vak uit te wisselen. Gedacht wordt aan debatten, het uitwisselen van recepten, praten over koken en misschien iets in wedstrijdverband te doen.

Reageer op dit artikel