nieuws

Julius Jaspers start restaurant in Saigon

Restaurant

Voormalig cateraar Julius Jaspers gaat een restaurant starten in Saigon. Julius is al jaren de drijvende kracht achter een weeshuis in de Vietnamese hoofdstad. Met een horecabaan wil hij de huisbewoners na hun schoolopleiding een betere toekomst bieden.

Julius Jaspers start restaurant in Saigon

Een soort van Fifteen, laat Jaspers weten over zijn Aziatische initiatief. ‘De weeshuiskoks koken eerst in training maar moeten tijdens hun opleiding al oefenen op echte gasten, en daarna aan de slag om zichzelf te bedruipen. Daarom een restaurant’.

Jaspers gaat een Westerse kaart voeren in het restaurant. ‘Honderdduizenden buitenlandse gasten komen hier jaarlijks aan en eten de eerste dag iets uit het hotel. De tweede dag eten ze Vietnamees, maar door de specerijen en kruiden hebben ze de derde dag vaak problemen. Dan verlangen ze naar iets westers, een club sandwich of zo. En dan moeten ze bij ons zijn’.

Jaspers runt al jaren een weeshuis in Saigon. Door zijn vele zakenreizen kreeg hij een band met het Aziatische land. ‘Ik wilde wat doen, meer dan meer dan ergens een waterput slaan’ . Het restaurant moet dit jaar haar deuren openen.

Julius Jaspers is met zijn zus eigenaar van zes kookwinkels. Daarnaast schrijft hij boeken over eten en drinken. In het verleden runde hij een eigen cateringbedrijf en was hij traiteur in Amsterdam.

Reageer op dit artikel