VLAG gaat collega's helpen

VLAG gaat collega's helpen

Leden van de Vereniging Les Amis Gastronomiques (VLAG) gaan in samenwerking met de Horeca Ondernemers Academie 'toprestaurateurs in spe' helpen hun gastronomisch ambitiniveau te verhogen.

De leden, allemaal gewezen topkoks, gaan de restaurateurs die deelnemen aan de academie bezoeken, en samen kijken naar menu- en wijnkaarten om deze eventueel aan te passen.

‘Ondernemers kunnen rekenen op deskundig en onafhankelijk advies van ex-collega’s die vanuit hun passie voor het vak hen graag willen bijstaan’, aldus VLAG-voorzitter Fons van Groeningen.

Hans Leenhouts, projectleider van de Horeca Ondernemers Academie, is tevreden met de samenwerking. ‘Met deze uitbreiding van de diensten van de Horeca Ondernemers Academie, kunnen we nu ook de restaurateurs actief ondersteunen om hun ambitie op het hoogst mogelijke niveau waar te maken waarbij ze gebruik kunnen maken van de praktische ervaringen van de leden van de VLAG.’

VLAG bestaat uit een aantal topchefs, waaronder Leo van Eeghem, Fons van Groeningen, Cees Helder, Kees Boudeling, Constant Fonk, Paul Stevens en Joop Braakhekke; samen goed voor dertien Michelin-sterren.

Meer berichten over de VLAG:

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.