nieuws

Nieuwe A73 dupeert horeca

Restaurant

Deze week is het laatste deel van de A73, tussen Venlo en Roermond, in gebruik genomen. Hierdoor zal de oude verbindingsweg, de N273, veel minder gebruikt worden door doorgaand verkeer. En dus zal ook de aan de N273 gelegen horeca aanzienlijk minder klandizie krijgen.

Nieuwe A73 dupeert horeca

Voor omwonenden en automobilisten zal de nieuwe route een verademing zijn: kortere reistijd, betere weg, minder drukte voor de deur en vooral veiliger. De weg had verscheidene bijnamen, waaronder de Napoleonsweg, maar de bekendste is wel ‘dodenweg’: 781 ongelukken tussen 2002 en 2006, waarvan vier met dodelijke afloop.

Maar voor uitbaters van horeca aan de weg zal de komst van de rust met angst afgewacht worden: wat gaat dit betekenen voor mijn omzet?

Restauranthouders en pompstations langs de weg zullen wegtrekken, is de verwachting van makelaarsorganisatie NVM.

De eigenaren van café-restaurant Feyenoord in Nunhem, Ans en Jo Smeets, weet zeker dat de nieuwe snelweg hen klanten en omzet gaat kosten, maar denken niet aan weggaan. ‘Wij proberen het omzetverlies te compenseren’, zegt Ans in het Algemeen Dagblad. ‘Uitbreiden van het terras, andere openingstijden. We moeten het meer hebben van de plaatselijke bevolking. Het is afwachten.’

Reageer op dit artikel