nieuws

Bib-kok Wielinga stopt met De Gasterie

Restaurant

Fred en Brenda Wielinga stoppen met restaurant De Gasterie in het Friese Hindeloopen. Wielinga, al jaren in het bezit van een Bib Gourmand, zegt wegens zakelijke en privé omstandigheden de zaak te sluiten.

Bib-kok Wielinga stopt met De Gasterie

Op 27 oktober kookt Wielinga voor het laatst in De Gasterie, een van de betere restaurants in de Zuidwesthoek van Friesland. Een dag later schotelt hij vaste gasten nog eens een bijzondere maal voor. Wielinga werkt ruim vijftien jaar bij De Gasterie waarvan de laatste zeven jaar als exploitant.

Fred en Brenda Wielinga stoppen wegens een aantal factoren. ‘Zowel zakelijk als privé. Dit restaurant is een seizoensbedrijf. Wij willen meer stabiliteit en niet meer seizoensgebonden werken’, aldus Fred Wielinga over het zakelijke aspect.

Fred Wielinga wil verder in loondienst. ‘Wat ik ga doen, is nog niet bekend. Ik heb wel een aantal telefoontjes gehad, maar er zijn nog geen gesprekken geweest. Eerst ga ik goed afsluiten met De Gasterie. Een ding is zeker: ik blijf in Friesland’.

Reageer op dit artikel