nieuws

Colour Kitchen kijkt naar Breda en Maastricht

Restaurant

Restaurantformule The Colour Kitchen gaat mogelijk een vestiging openen in Breda of Maastricht. Heel concreet zijn die plannen overigens nog niet, meldt Vijverborgh-directeur Frits Pannekoek.

Colour Kitchen kijkt naar Breda en Maastricht

Vijverborgh Adviesgroep is één van de drijvende krachten achter The Colour Kitchen, en heeft haar hoofdkantoor in Breda. Daarom ziet Pannekoek wel wat in de Brabantse stad voor een tweede vestiging van het opleidingsrestaurant.

Ook Maastricht staat op de nominatielijst voor dat tweede restaurant. Vorige week nog werd bekend dat een tweede restaurant in Amsterdam niet doorgaat vanwege de problemen die rond de beoogde locatie ontstonden: door leegstand van kantoren in het complex was er te weinig potentiële klandizie.

Ondanks dat het nog heel prematuur is, heeft Pannekoek al wel wat Bredase locaties in gedachten. ‘We zijn in gesprek met de gemeente Breda en die is ook al een keer tijdens een werkbezoek komen kijken bij onze vestiging in Amsterdam, maar verder valt er nog niks over te zeggen. We hebben sowieso eerst nog investeerders nodig’, zegt hij in BN/De Stem.

The Colour Kitchen bestaat sinds 2002, en is opgezet als opleidingsrestaurant voor kansarme jongeren, á la Fifteen van Jamie Oliver. In januari dit jaar opende The Colour Kitchen haar eerste restaurant met deze formule in Amsterdam- Slotervaart.

‘We hebben daar nu vijftien jongeren rondlopen, in de leeftijd van zeventien tot 24 jaar, die stuk voor stuk een achterstand hebben op de arbeidsmarkt’, aldus Pannekoek. ‘Veel van hen zijn schooluitvallers. Het doel van The Colour Kitchen is deze jongeren op te leiden en te ontwikkelen, niet alleen tot koks, maar ook in de bediening en het management.’

Iedere jongere heeft bij The Colour Kitchen een persoonlijk ontwikkelingsplan. Eis is dat iedereen minimaal met één behaald certificaat op zak de zaak weer verlaat. Hiervoor werkt het restaurant in Amsterdam nauw samen met de ROC.

Reageer op dit artikel