nieuws

Gastronomieprijs voor John Beeren

Restaurant

John Beeren van toprestaurant De Bokkedoorns in Overveen heeft de Gastronomieprijs gewonnen. Beeren kreeg de zogeheten Uncle Ben’s Ring uitgereikt voor zijn verdiensten voor het gastheerschap tijdens de Horecavakbeurs Brabant in de Brabanthallen in ’s Hertogenbosch.

Gastronomieprijs voor John Beeren

Uit handen van topkok Margo Reuten van restaurant Da Vinci in Maasbracht kreeg Beeren de bijbehorende onderscheiding. ‘Ik sta perplex’, was de enige reactie die de anders zo spraakzame Beeren van tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns kon uitbrengen.

Beeren sluit met de prijs aan bij illustere voorgangers. Eerdere ringwinnaars zijn Margot Reuten (2004), Peter Klosse (2003), Cees Helder (2002), Robert Kranenborg (1997) en Cas Spijkers (1989). De Nederlandse Gastronomieprijs NCK Uncle Ben’s Ring is een eerbetoon aan personen die op een bijzondere wijze de Nederlandse gastronomie promoten.

John Beeren verscheen onlangs nog in het nieuws als kandidaat voorzitter van de restaurantorganisatie Alliance Gastronomique Néerlandaise. Beeren was in het verleden al eens voorzitter van deze club van toprestaurants. Op 28 november maakt Alliance bekend wie de huidige voorzitter Didi Whitlau van hotel-restaurant L’Europe in Amsterdam opvolgt.

Reageer op dit artikel