nieuws

Grootste truffelafnemer opent tweede restaurant

Restaurant

Restaurant De Compagnon in Amsterdam opent een tweede zaak. De Compagnon is de grootste truffelafnemer van Nederland, en ontving van het Italiaanse truffelhuis Urbani al eens de grootste truffel van dat seizoen als blijk van waardering.

Grootste truffelafnemer opent tweede restaurant

De nieuwe zaak aan de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat draagt dezelfde naam als het restaurant, maar wordt een brasserie in Parijse sfeer, laten eigenaren Bert en Sara van Buschbach weten. Ze voeren op de brasseriekaart klassieke gerechten als sliptongetjes, steak tartare en ribeye.

Restaurant De Compagnon is de grootste truffelafnemer van Nederland. In 2004 ontvingen de eigenaren de grootste witte truffel ter wereld van de Italiaanse familie Urbani – de grootste truffelhandelaar ter wereld. Een keer per jaar wordt deze truffel aangeboden en het echtpaar Van Buschbach ziet zich in gezelschap van de Paus en President Bush.

De eigenaren van Brasserie De Compagnon runnen sinds 1992 restaurant De Compagnon, hebben een wijnbar vlak naast de brasserie en openden vorig jaar een delicatessenwinkel. Bert is al 25 jaar kok en deed onder meer ervaring op in het Amstelhotel en in de Kersentuin.

Reageer op dit artikel