nieuws

Rijksmuseum wil restaurant met ster

Restaurant

De kersverse museumdirecteur Wim Pijbes heeft culinaire ambities met het Rijksmuseum Amsterdam. ‘Ik ga in elk geval m’n best doen een restaurant met een Michelinster binnen te halen,’ zegt Pijbes in Het Parool.

Rijksmuseum wil restaurant met ster

De museumdirecteur verwijst naar voorbeelden in het buitenland. Zo zijn er verschillende Spaanse musea met een toprestaurant. ‘Lijkt me prachtig: dat hier een type als Jonnie Boer met streekgebonden, Hollandse kost op sterrenniveau kookt. De beste kunst en het beste eten. Dat is toch maar een kleine stap.’

Pijbes’ ouders hadden een delicatessenzaak in Veendam. Die achtergrond heeft de museumdirecteur gevormd, schrijft Zestz.nl. ‘Ik heb kwaliteit leren waarderen.’

Het Rijksmuseum is al sinds 2003 gesloten wegens een verbouwing en restauratie. Het zal niet eerder dan 2013 z’n deuren openen.

Reageer op dit artikel