nieuws

Ron Blaauw blaast aankoop in Blaricum af

Restaurant

Ron Blaauw is met zijn investeringsgroep Horeca Management Entertainment Group (HME) op het allerlaatste moment afgehaakt bij de aankoop van een monumentale boerderij in Blaricum. Een fiscale hobbel is de oorzaak van de verrassende aftocht. Blaauw had grote plannen in Blaricum.

Dat meldt de nieuwsbrief van Culisite.nl, die enkele weken geleden ook de aankoop van monumentale pand meldde. Verkoper De Leeuw Vastgoed en investeerders Arthur Faber en HME zijn vlak voor de overdracht afgehaakt wegens fiscale onenigheid.

Overdrachtsbelasting

Kern van het fiscale probleem is de overdrachtsbelasting die gemoeid is bij de transactie. Kopers HME en Faber wilden het pand kopen met een zogeheten monumenten bv, waardoor ze geen overdrachtsbelasting verschuldigd zouden zijn. Verkoper De Leeuw Vastgoed heeft die belasting wel betaald en zou deze terugkrijgen bij doorverkoop binnen zes maanden. Die belasting zou hij niet terugkrijgen als de kopers geen overdrachtsbelasting zouden betalen.

Culinaire invulling

Gevolg van de fiscale twist is dat Ron Blaauw geen restaurantplannen kan uitwerken in Blaricum. Hij zou de culinaire invulling gaan geven aan het nieuwe toprestaurant in het pand, waar tot voor kort de bekende eetgelegenheid Merpatis was gevestigd.

Investeerder Arthur Faber blijft overigens geïnteresseerd in het pand, maar zal verder moeten zonder HME. Faber zegt in gesprek te zijn met een aantal andere investeerders om toch een kwalitatief hoogstaande zaak te realiseren in ’t Gooi.

Zie ook:

Nieuwe zaak voor Ron Blaauw in Blaricum

Ron Blaauw blaast aankoop in Blaricum af

Reageer op dit artikel