nieuws

Ron Blaauw witheet op Hubrecht Duijker

Restaurant

Het artikel van Hubrecht Duijker over brasserie Keyzer is zeer slecht gevallen bij Ron Blaauw, sinds kort mede-eigenaar van het beroemde Amsterdamse bedrijf. Blaauw is witheet op Duijker en zegt ‘misselijk te worden van de liegende wijnschrijver’.

Ron Blaauw witheet op Hubrecht Duijker

Duijker uitte afgelopen weekend in Het Financieel Dagblad kritiek op de wijnprijzen van brasserie Keyzer. De bekendste wijnschrijver van Nederland zegt dat de prijzen veel te hoog zijn en noemt voorbeelden die hij vervolgens vergelijkt met tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns in Overveen.

Volgens topkok Ron Blaauw, die als mede-eigenaar van de HME Group brasserie Keyzer overnam, klopt het verhaal van Duijker van geen kant. ‘De Bokkedoorns heeft niet eens een Sancerre op de kaart staan. Het is gewoon niet waar wat hij schrijft. Dit is storend. Ik word er misselijk van omdat die man liegt’, aldus Blaauw.

Meldpunt

Blaauw vervolgt: ‘Iedereen mag zijn mening geven, maar wat meneer Duijker doet kan echt niet. Hij schildert ons af alsof wij de boel oplichten. De prijzen die hij in het artikel noemt kloppen gewoon niet. Wij hanteren normale horecaprijzen voor wijnen’.

Mede als gevolg van de wijnervaring bij brasserie Keyzer is Duijker een meldpunt op internet gestart waar te hoge wijnprijzen in restaurants kunnen worden gemeld. Op de website van Duijker, www.hubrechtduijker.com, kunnen consumenten onbetamelijk hoge restaurantprijzen melden die Duijker dan weer een maand lang publiceert. ‘Protesteren in de vorm van signaleren’, stelt Duijker.

Zie ook

Reageer op dit artikel