nieuws

Roth wil nieuw ’t Brouwerskolkje

Restaurant

Moshik Roth van het met één Michelinster bekroonde restaurant ’t Brouwerskolkje in Overveen wil een nieuw restaurant. Roth wil het huidige pand vervangen voor een nieuwe eetgelegenheid. Daarnaast heeft de chef-kok grote internationale kookambities.

Roth wil nieuw ’t Brouwerskolkje

Roth verklapt zijn ambities in de jongste uitgave van Carp. Naast een nieuwe zaak op dezelfde plaats waar nu zijn restaurant staat, wil de uit Israël afkomstige Roth een concept ontwikkelingen voor een restaurant in New York en later mogelijk in Tokyo en Hong Kong.

Top

Over zijn kookambities in Nederland is de met één Michelinster bekroonde Roth duidelijk. ‘Ik wil drie sterren bereiken, dat heeft alleen nog wat tijd nodig. Waarom zou je in dit vak beginnen als je niet de top wil bereiken?’, aldus Roth in Carp.

Moleculaire gastronomie

Restaurant ’t Brouwerskolkje in de duinen van Overveen kreeg vorig jaar een Michelinster. In de nieuwe gids van GaultMillau staat restaurant gemeld met zestien punten. In Lekker staat de eetgelegenheid niet in de top-100. Wel is het voor het eerst opgenomen in de gids. Restaurant ’t Brouwerskolkje staat bekend omdat het moleculaire gastronomie centraal heeft staan.

Zie ook:

Enorme sterconcentratie rond Haarlem

Roth wil nieuw t Brouwerskolkje

Reageer op dit artikel