Roth verklapt zijn ambities in de jongste uitgave van Carp. Naast een nieuwe zaak op dezelfde plaats waar nu zijn restaurant staat, wil de uit Israël afkomstige Roth een concept ontwikkelingen voor een restaurant in New York en later mogelijk in Tokyo en Hong Kong.
Top
Over zijn kookambities in Nederland is de met één Michelinster bekroonde Roth duidelijk. ‘Ik wil drie sterren bereiken, dat heeft alleen nog wat tijd nodig. Waarom zou je in dit vak beginnen als je niet de top wil bereiken?’, aldus Roth in Carp.
Moleculaire gastronomie
Restaurant ’t Brouwerskolkje in de duinen van Overveen kreeg vorig jaar een Michelinster. In de nieuwe gids van GaultMillau staat restaurant gemeld met zestien punten. In Lekker staat de eetgelegenheid niet in de top-100. Wel is het voor het eerst opgenomen in de gids. Restaurant ’t Brouwerskolkje staat bekend omdat het moleculaire gastronomie centraal heeft staan.
Zie ook:
Enorme sterconcentratie rond Haarlem