nieuws

Zaak dicht na vertrek derde chef-kok

Restaurant

De voormalig eigenaren van het Zevenbergse café De Kwip, in 2001 winnaar van de dorpscafétrofee bij de prestigieuze horecawedstrijd Café van het Jaar, hebben hun huidige restaurant Huis Wijnen & Spijzen in Zevenbergen voorgoed op slot gedaan. Patrick Noordanus en Frank Batenburg melden als reden het niet slagen om goed personeel te vinden.

Zaak dicht na vertrek derde chef-kok

Huis Wijnen & Spijzen versleet in drie jaar tijd drie chef-koks omdat de kookmedewerker in een ander restaurant meer kon verdienen. Voor Noordanus en Batenburg aanleiding om het restaurant voorgoed te sluiten.

‘En dat doet natuurlijk best pijn, want wij hadden best een goede naam opgebouwd. Aan de andere kant zijn wij ondernemers en dan weet je dat je een risico loopt’, aldus de eigenaren in BN/DeStem.

Het probleem rond het personeelstekort speelt niet alleen bij Wijnen & Spijzen, maar is een branchebreed probleem, stellen Noordanus en Batenburg. ‘En echt niet omdat er slecht betaald wordt, zoals mensen wel eens denken. Het is overigens niet alleen moeilijk om aan een kok te komen. Voor de bediening lukt het best om een meisje van zeventien te vinden. Maar mensen met kennis van zaken is een ander verhaal’.

Reageer op dit artikel