nieuws

Bloedspoor breekt restaurantinbreker op

Restaurant

Een 24-jarige man uit Woerden is op basis van DNA veroordeeld voor een inbraak in het Zoetermeerse restaurant De Drie Hooibargen, eind december vorig jaar. Bij die inbraak maakte de man ruim een ton buit aan cash geld en waardecheques.

Bloedspoor breekt restaurantinbreker op

De Woerdenaar werd deze week veroordeeld tot tien weken gevangenis voor de inbraak in de nacht van 27 december 2007. Daarbij brak hij een raam bij De Drie Hooibargen, forceerde de deur van een kantoor en wist ook de kluis open te breken.

Daarin vond hij 95.000 euro cash, 4000 euro aan Irischeques en 7000 euro aan dinercheques. Hij nam alles mee, maar liet gelukkig ook wat achter: bij de kraak verwondde de man zich, en liet bloedsporen achter.

Het DNA uit dat bloed kwam overeen met een profiel in de databank van de politie. Er liep namelijk al een andere strafzaak tegen de man, waarbij hij vrijwillig DNA had afgestaan, meldt het Algemeen Dagblad.

Reageer op dit artikel