nieuws

Brute diefstal blikvanger De Roetertshof

Restaurant

Het luxe restaurant De Roetertshof in Diepenveen is slachtoffer geworden van een brute diefstal. Een authentieke Engelse transportfiets van ruim honderd jaar oud is op vrijdagavond, toen het restaurant bomvol zat, met een ijzerzaag of betonschaar van de muur gehaald.

Brute diefstal blikvanger De Roetertshof

Restauranteigenaar Bert Roetert is bedroefd over het verlies van de antieke Engelse fiets. De waarde van de fiets is volgens schatting tussen de vijfhonderd en duizend euro.

‘Het moet de dief of dieven om die geldwaarde zijn te doen. Ik baan er ongelooflijk van. Kijk, dat geld, daar kom je wel overheen. Het gaat me vooral om die emotionele waarde van de fiets’, aldus Roetert in de regionale krant De Stentor.

Roetert vervolgt: ‘We hebben ‘m een jaar of tien geleden gekregen van de heer De Jongh van het jongenspensionaat De Holterhoek, die de fiets uit Engeland had meegenomen. Die fiets hóórde hier’.

De dief of dieven hebben met een ijzerzaag of betonschaar de fiets tussen 20.00 en 23.00 uur van de gevel van het restaurant gehaald. De eetgelegenheid zat rond die tijd vol.

Roetert looft een gastronomische avond in zijn restaurant uit aan beloning uit aan degene die de gouden tip.

Reageer op dit artikel