nieuws

Den Blijker-telg start eigen zaak

Restaurant

Peter van Emde Boas heeft de Deventer bistro Navet overgenomen, en start er zijn eigen restaurant Boas. De zaak krijgt twee delen: een luxe restaurant en een brasserie. Van Emde Boas begon zijn carrière onder de vleugels van topchef Herman den Blijker.

Den Blijker-telg start eigen zaak

Van Emde Boas heeft Navet per 30 juli overgenomen, en zal 18 september de deuren van Boas openen.

De keuken van Boas wordt Frans georiënteerd, met veel Franse klassiekers op de kaart, laat Van Emde Boas weten.

‘Mijn droom wordt waar’, zegt Van Emde Boas over het starten van een eigen restaurant. Voor hij naar Deventer kwam, deed hij veel ervaring op in het westen van het land. Hij startte in 1983 aan de zijde van leermeester Den Blijker, en bereikte als hoogtepunt de functie van gastheer in Den Blijkers eerste restaurant De Engel in Rotterdam.

Reageer op dit artikel