nieuws

Hagenaar komt met pannenkoekenkar

Restaurant

Na haring, friet en ijs nu ook pannenkoeken van de kar. Hagenaar Roland Hogenelst heeft een franchiseconcept ontwikkeld met mobiele pannenkoekenfabriekjes.

Hagenaar komt met pannenkoekenkar

De driewielige karretjes zijn volledig zelfvoorzienend, het draaiend fornuis biedt plaats aan vier pannen en kan 60 tot 80 pannenkoeken per uur produceren, meldt het Algemeen Dagblad.

Hogenelst biedt de karretjes als franchiseconcept, zelf gaat hij er niet mee op pad. Hij voorziet zijn vinding vooral op braderieën, evenementen en markten, maar ze zijn ook geschikt voor kinder- of personeelsfeestjes.

Voor de regio Den Haag heeft Hogenelst een contract gesloten met cateringman Gertjan Diepersloot, die er vooral antiekmarkten en braderieën mee af wil. Zomaar op een straathoek gaan staan is er alleen niet bij. ‘Daar heb je een vergunning voor nodig en voor de plekken waar ik het liefst wil staan krijg ik die niet.’

Diepersloot zal zijn pannenkoekenkar vooral in de weekeinden gebruiken, dan vinden de meeste evenementen plaats. ‘Ik heb nu ook nog een andere baan in de catering. Maar daar wil ik mee stoppen als ik de activiteiten met de pannenkoekenfabriek kan uitbreiden.’

Reageer op dit artikel