nieuws

Supers beconcurreren afhaalrestaurants

Restaurant

Afhaalrestaurants en andere eetgelegenheden die op zondag open zijn, krijgen steeds meer concurrentie van supermarkten. Nederlanders gaan steeds vaker op zondag naar de supermarkt en kopen dan eten voor die dag.

Supers beconcurreren afhaalrestaurants

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL). Die heeft becijferd dat 30 procent van de Nederlanders op zondag een supermarkt bezoekt. Een jaar eerder was dat nog 24 procent.

CBL adjunct-directeur René Roorda meldt dat de gemiddelde besteding op zondag niet veel afwijkt van andere dagen. ‘Wat wel anders is, is dat de consumenten producten kopen die ze op dezelfde dag nog gebruiken. Vaak voor de lunch of het avondeten. Producten die ze eenvoudig en snel kunnen bereiden. In deze dure tijden is dat een aantrekkelijk alternatief voor afhaalvoedsel’, aldus Roorda in De Telegraaf.

Ondanks de toename van de supermarktpopulariteit op zondag is de horeca niet bang voor extra concurrentie meldt woordvoerder Anthony van der Klis van Koninklijk Horeca Nederland (KHN).

‘We merken dat mensen steeds meer buitenshuis gaan consumeren. De vraag wordt groter, dus het aanbod ook. Consumenten willen graag smakelijk eten en daar het liefst weinig moeite voor doen. Daar speelt de horeca op in, maar daar speelt een supermarkt ook op in’, aldus Van der Klis.

Reageer op dit artikel