nieuws

Topkok schrijft kookboek voor expats

Restaurant

Er komt een kookboek speciaal voor expats. Topkok Paul van Waarden, van het gelijknamige toprestaurant in Rijswijk, introduceert binnenkort het Engelstalige boek met typisch Nederlandse recepten.

Topkok schrijft kookboek voor expats

Het boek, Modern Dutch Cuisine genaamd, wordt op 14 september geïntroduceerd. Het boek borduurt voort op het in 2007 verschenen kookboek Nieuwe Nederlandsche Koken.

Modern Dutch Cuisine is door Van Waarden geschreven omdat bij expats de kennis over en ervaring bij lokale ingrediënten en seizoensgebonden producten van Nederlandse bodem gering is.

Paul van Waarden presenteert in het boek twaalf uitgebalanceerde seizoensgebonden menu’s voor twee personen. Het boek wordt op 14 september feestelijk gelanceerd tijdens een workshop in het clubhuis van de American Women’s Club of the Hague (AWC).

‘Ik vind het interessant om samen met expats de waarde van typisch Nederlandse producten en recepten opnieuw te ontdekken. Haring, zuurkool, bloedworst, asperges en wentelteefjes blijken opeens een geheel andere dimensie te krijgen, omdat ze in Amerika of Engeland op een geheel andere manier met deze producten omgaan dan wat we hier gewend zijn. Dat maakt koken voor expats zo bijzonder’, aldus Van Waarden.

Reageer op dit artikel