nieuws

Veering weg bij Misset Restaurant

Restaurant

Josephine Veering neemt afscheid als hoofdredacteur van Misset Restaurant. Veering is ruim veertien jaar hoofdredacteur geweest bij Reed Business.

Veering weg bij Misset Restaurant

Veering gaat zich met ingang van 1 september volledig wijden aan haar eigen uitgeverij Miramah House.

Onder haar hoede groeide Horeca Journal, sinds 2005 bekend als Misset Restaurant, uit tot een voor de restaurantbranche geliefd vakblad en supplement. Zij ontwikkelde ondermeer verschillende series bijlagen, boeken, organiseerde uitstapjes en restylede het culinaire blad Club Cuisine.

Veering beschouwt Misset Restaurant als een lifestyle blad voor de restaurantwereld, met veel aandacht voor persoonlijke verhalen, fotografie en vorm. Bianca Roemaat neemt het stokje van haar over als culinair coördinator.

‘Het is tijd om verder te gaan’, motiveert Josephine Veering haar stap.’,Ik liep al een tijdje rond met het plan om een eigen uitgeverij te beginnen, maar op de een of andere manier, zoals dat vaker gaat, kwam het er nooit van. Toen stierf mijn geliefde hond Koen. Het was een grote gebeurtenis en veel aangrijpender dan ik ooit had kunnen denken. Zijn dood betekende de geboorte van mijn uitgeverij.’

De uitgeverij is gestart met een boek en verschillende producten over rouwverwerking bij de dood van een geliefd dier. Miramah House, waarin eerst uitsluitend het dier centraal stond, groeit als vanzelf richting vernieuwende rouwverwerking. Ook start binnenkort de pilot van een nieuw ‘culinair’ troostproduct.

Reageer op dit artikel