nieuws

Zeeuwse mosselhandel stort in

Restaurant

De verkoop van Zeeuwse mosselen in België is met de helft gedaald sinds vrijdag bekend werd dat de Belgica-mosselen, gekweekt in Belgische wateren, een giftige stof bevatten. Dat melden Belgische kranten dinsdag op basis van de Nederlandse beroepsvereniging De Mosselhandel.

Zeeuwse mosselhandel stort in

Volgens de beroepsvereniging laat de Belgische consument ook de Nederlandse mossel liggen na de berichtgeving over de stof DSP in de Belgische mosselen. DSP kan maag- en darmklachten veroorzaken.

Ook restaurants in Antwerpen voelen de argwaan bij de klant die minder vaak mosselen bestelt. Woensdag wordt de uitslag van nieuw onderzoek naar de Belgica-mosselen bekend en moet blijken hoe wijdverspreid de vergiftiging is. Belgische handelaren ruziën intussen over wiens mosselen er nou precies oneetbaar zijn.

Reageer op dit artikel