nieuws

Zelfmoord Belgische topkok

Restaurant

De Belgische topkok Tony Robyns heeft zelfmoord gepleegd. Robyns, die in het verleden een Michelinster bij elkaar kookte, verliet woensdagmiddag met de fiets het psychiatrisch ziekenhuis om zich vervolgens voor de trein te werpen.

Zelfmoord Belgische topkok

De 62-jarige Robyns maakte furore als chef in Kasteel St-Paul en in Hoeve St-Paul in Lummen. In 1978 behaalde hij een Michelinster.

Woensdagmiddag om15.15 uur verliet Robyns per fiets het psychiatrisch ziekenhuis in Sint-Truiden waar hij in behandeling was. Kort daarna wierp hij zich voor een aanstormende trein.

De Belgische gastronomie heeft geschokt gereageerd op de zelfdoding. Volgens velen drukte Robyns zijn stempel op de gastronomie in Belgisch Limburg.

Collega en goede vriend Jacques Colemont van restaurant Figaro in Hasselt is verbijsterd over het nieuws. ‘Tony was meer dan een collega, hij was ook een vriend. En een van de allerfijnste en sportiefste collega’s in het circuit. Daarmee wil ik niet cru zijn tegenover andere collega’s, maar Tony was gewoon heel dienstvaardig’, aldus Colemont in de Gazet van Antwerpen.

Reageer op dit artikel