Oud-Feyenoorder opent Rotterdamse brasserie

Oud-Feyenoorder opent Rotterdamse brasserie

Oud-profvoetballer Coen Moulijn heeft de opening verricht van de nieuwe Rotterdamse brasserie Den Hartogh. De opening was gelijk een jubileum voor het pand, waar precies vijftig jaar horeca is gevestigd.

Den Hartogh is de voortzetting van Eetcafé De Slinge, en is in vijf weken grondig verbouwd. Eigenaar Michel van Heelsbergen wil met de brasserie een nieuwe weg inslaan. ‘Van buurtcafé naar een restaurant met een mooie entourage, en met een gevarieerde en gewaagde menukaart’, zegt hij zelf.

‘Er zijn in Rotterdam-Zuid weinig echt goede restaurants, waar je voor een leuke prijs goed kunt eten. Wij willen daar verandering in brengen’, zegt Van Heelsbergen.

Aan de Slinge 199 is dit jaar op de kop af 50 jaar horeca gevestigd. Bij het ontstaan van de wijk Zuidwijk in de jaren vijftig vestigde zich er een café, en sindsdien zaten op dit adres een viertal cafés, waarvan Van Heelsbergens Eetcafé Slinge de laatste was.

‘Voormalig Feyenoorder Coen Moulijn wilde het nieuwe restaurant graag openen omdat hij zelf nauw betrokken is bij de revitalisering van de wijk’, laat Van Heelsbergen weten.

Moulijn, die in de jaren zestig schitterde bij Feyenoord en in het Nederlands elftal speelde, is zelf ook ondernemer en heeft in Zuidwijk een eigen kledingzaak.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.