nieuws

De beste amuse komt uit Breda

Restaurant

Studenten van ROC Het Cingel College in Breda hebben de wedstrijd voor de beste amuse voor horecaleerlingen. Ze wonnen het van 11 andere teams, en mogen nu hun creatie aan 500 gasten presenteren op het Sharing Success Gala 2008.

De beste amuse komt uit Breda

Tommy Luijten en Arjan Kuipers pakten de titel Beste Amuse met hun Marshmallow van Gazpacho gepaneerd in Serano Ham, waarmee ze de jury onder leiding van Cees Helder overtuigden.

Het algehele niveau van de wedstrijd was hoog, maar de Bredase inzending stak er volgens het juryrapport met kop en schouders bovenuit. ‘De originaliteit en gewaagdheid in presentatie van het gerecht in combinatie met artisjok, ansjovis en gazpacho maakte het verschil’, aldus de jury.

Uit handen van Helder ontvingen de jonge winnaars een koksbuis waar de juryleden hun handtekening op plaatsten, schrijft BN/De Stem.

‘Ongelooflijk dat we gewonnen hebben. Dat we daarna ook nog eens uit handen van Cees Helder de beker en de koksbuizen kregen, is heel bijzonder. Ik kan nauwelijks bevatten dat we met deze jury op 29 november 2008 voor meer dan vijfhonderd gasten staan te koken’, aldus Kuipers.

De amusewedstrijd werd maandag gehouden in het Noordwijkse vijfsterrenhotel Huis ter Duin, dat partner is in het Sharing Success Gala eind november. Op dat gala maken Luiten en Kuipers deel uit van een team van topkoks, en mogen zij hun winnende amuse bereiden.

Dat topteam bestaat verder uit de chefs die ook de jurering voor deze wedstrijd deden. Naast Helder zijn dat Eric van Loo, Mario de Ridder, Paul Fagel, Huis ter Duins executive chef Walter Rietbergen, Latour-chef Marcel van Lier en traiteur Simon de Vogel.

Naast koken op het goededoelengala, waar geld op wordt gehaald voor gehandicapte kinderen, mogen de jonge winnaars volgend jaar op stage bij Huis ter Duin, onder andere in de keuken van Latour.

Reageer op dit artikel