nieuws

La Place getroffen bij brand Bataviawerf

Restaurant

Bij de felle brand op de Bataviawerf in Lelystad in de nacht van maandag of dinsdag is een deel van het restaurant van La Place niet gespaard gebleven. Een zijgevel en een stuk van het dak van La Place werd door de vlammen gegrepen.

La Place getroffen bij brand Bataviawerf

De zeilmakerij, diverse kantoren en de werkplaats van de Bataviawerf zijn er erger aan toe en door de vuurzee verwoest. De schade loopt naar verwachting ‘in de tonnen’, aldus directeur Rein Beije.

De brand begon maandagavond rond kwart over tien, waarschijnlijk in de zeilmakerij op de werf. De zeilen van de replica van het VOC-schip De Batavia, zijn daarbij verloren gegaan. De zeilmakerij brandde volledig af.

Even voor enen dreigde het vuur, dat onder controle leek te zijn, over te slaan naar het naastgelegen koopjesdorp Bataviastad. Een zijgevel en een stuk van het dak van restaurant La Place werd door de vlammen gegrepen.

Dat wist de brandweer met man en macht te voorkomen dat de brand zich nog verder uitbreidde. De brandhaard op de werf leek toen al onder controle te zijn.

De hele nacht zijn brandweerlieden in touw geweest. De brandweer meldde rond middernacht dat de brandhaard op het werfterrein bijna onder controle was.

Reageer op dit artikel