Librije wil best koken in ziekenhuis

Librije wil best koken in ziekenhuis

Thérèse Boer, president van het Gastvrijheidsgilde en mede-eigenaar van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle, durft de uitdaging aan te gaan. Tijdens de lancering van de Gildenacademie in Ede, reageerde ze positief op de vraag van presentator Jaap Bron of een driesterrenrestaurant kan koken in een ziekenhuis.

‘Het is misschien wel eens goed. Dan krijgen die mensen ook eens lekker eten’, reageerde Boer spontaan.

Uit de zaal kwam meteen reactie op gang over deze uitspraak. Mensen uit de zorg vroegen of ze dan ook met het budget van 2,08 euro per maaltijd uit de voeten zou kunnen.

Boer sprak meteen haar respect uit voor de koks in de zorg om met deze bedragen te kunnen koken. ‘Ik wil niet zeggen dat er in de ziekenhuizen niet lekker gekookt wordt.’

Paul Fagel, van restaurant Het Arsenaal in Naarden en voorzitter van het Koksgilde, viel Boer bij. ‘Voor koks is ontkoppeld koken een drama.’ Koks willen het liefst ‘normaal’ kunnen koken en niet verschillende onderdelen ‘assembleren’ en opwarmen.