nieuws

Staatssecretaris opent Horeca Vakschool

Restaurant

Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap opent deze week samen met de Rotterdamse wethouder van Jeugd, Gezin en Onderwijs Leon Geluk de nieuwe Horeca Vakschool Rotterdam.

Staatssecretaris opent Horeca Vakschool

De opleidingen LMC en Zadkine Horeca & Toerisme hebben de handen ineengeslagen en hun vmbo-opleidingen Horeca, Bakkerij en Toerisme gebundeld tot de Horeca Vakschool Rotterdam.

Sinds augustus 2008 kunnen leerlingen die van de basisschool komen bij de Horeca Vakschool Rotterdam kiezen voor een vakopleiding binnen de horeca, bakkerij en toerisme op vmbo-niveau.

De Vakschool leidt vanaf de basisschool op tot een mbo-diploma niveau 2: Kok, Gastheer/Gastvrouw, Broodbakker/Banketbakker of Medewerker toerisme. De vmbo-trajecten die toeleiden naar een mbo-opleiding op niveau 3 en 4 blijven daarnaast ook binnen de Horeca Vakschool bestaan.

Reageer op dit artikel