nieuws

‘Change’ in keuken Witte Huis door komst Obama

Restaurant

De nieuwe president Barack Obama verlangt naar gezonde maaltijden. De huidige president George Bush, die niets groens wil eten, wordt vervangen door iemand die zijn maaltijd direct uit de tuin haalt. Hiermee brengen de Obama’s een nieuwe stijl in het Witte Huis en zijn daardoor op zoek naar een nieuwe kok.

‘Change’ in keuken Witte Huis door komst Obama

‘Ze streven ernaar weinig te snoepen en in hun maaltijden veel fruit, groente en mager vlees te verwerken. Dit is natuurlijk niet altijd mogelijk als Obama campagne aan het voeren is.’ Dit zei een vriend van Obama.

Drie kandidaten

Hoewel het Obama-kamp meldt dat er nog geen beslissing is genomen over wie de keuken in het Witte Huis zal bezetten, zijn er wel drie topkoks naar voren gekomen als mogelijke kandidaat. Dit zijn: Art Smith, Rick Bayless en Daniel Young.

Smith won twee James Beard Foundation Awards en heeft gekookt voor de voormalige gouverneurs van Florida Bob Graham en Jeb Bush.

Bayless is eigenaar van mexicaans restaurant Topolobampo in Chicago kreeg Obama en zijn vrouw Michelle als gast in zijn restaurant.

Young heft gekookt voor de obama’s tijdens de Democratic National Convention. ‘Blijkbaar is hij niet in de koolhydraten. Ik heb heel veel vers, gezond voedsel bereid.’ Aldus Young.

Reageer op dit artikel