nieuws

‘Bijna kwart minder restaurantbezoek in 2009

Restaurant

Van de restaurantbezoekers geeft bijna een kwart (23 procent) aan om in 2009 minder uit eten te gaan, maar minder dan 8 procent zegt dat dit komt door de financiële crisis. Dit blijkt uit een online onderzoek van restaurantgids dinnersite.nl in samenwerking met ABN AMRO.

‘Bijna kwart minder restaurantbezoek in 2009

Van 960 respondenten gaf 31,7 procent aan (financieel) last te hebben van de huidige economische terugval van de Nederlandse economie. Voor 16,4 procent was dat aanleiding om de laatste twee maanden ook minder uit eten te gaan en 18,7 procent geeft aan in deze periode minder geld te hebben uit gegeven tijdens een etentje dan voorheen.

Goedkoop restaurant

Keuzes die gemaakt worden om minder uit te geven zijn vooral het zoeken naar restaurants in een lagere prijsklasse (52,5procent) gevolgd door het kiezen van minder gangen (19,6 procent) of goedkopere gerechten (10,1 procent).

Vrouwen reageren eerder

Vrouwen blijken eerder te reageren dan mannen. Zowel de afgelopen twee maanden als ook bij de verwachting voor volgend jaar daalt het restaurantbezoek van vrouwen sterker dan dat van mannen.

Reageer op dit artikel