nieuws

Crisis nekt plannen De Smaeck van Spa

Restaurant

Wim en Patricia Spa van toprestaurant De Smaeck van Spa in Makkinga staken hun plan om te emigreren naar Suriname. De bouw van het resort, waar ze een hotel zouden gaan runnen, is door de mondiale financiële crisis stilgelegd.

Crisis nekt plannen De Smaeck van Spa

De horecaondernemers zouden in Suriname gaan werken voor Waterland Learning Resort in het Surinaamse Domburg, waar ze een dertig kamers tellend hotel zouden gaan runnen. Met de emigratie zou hun restaurant De Smaeck van Spa in Makkinga worden verkocht.

Door de kredietcrisis zijn twee grote investeerders van het Surinaamse project afgehaakt. Hierdoor is het plan van het resort in de ijskast beland. Daarmee komt voorlopig een streep door het Surinaamse plan van Wim en Patricia Spa.

Geen verkoop

‘We voelden het al aankomen’, laat Wim Spa weten. ‘Het borrelde al een beetje. En met de huidige financiële situatie moet je ook reëel zijn’. Patricia Spa vult aan: ‘En in Makkinga liggen er voor de Smaeck van Spa nog genoeg uitdagingen’.

De verkoop van De Smaeck van Spa is door het op de lange baan schuiven van de bouw van het resort in Suriname, voorlopig voorbij. Wim en Patricia Spa hebben daarop besloten een eerder plan uit de kast te halen.

Bistro

Op 11 februari 2009 starten ze naast restaurant De Smaeck van Spa een bistro. In bistro ‘Taste’ kunnen gasten terecht voor onder meer carpaccio, gerookte zalm en salades voor prijs van 28,50 euro voor een driegangenmenu.

‘Het idee voor een bistro bestand al langer. Je moet ook kijken hoe het ingepast kan worden. Nu Suriname de eerste paar jaar niet doorgaat, gaan we hier met veel enthousiasme mee door’, aldus Wim Spa.

Reageer op dit artikel