nieuws

Michelin HongKong: 2 sterren voor Ekkebus

Restaurant

Chef-kok Richard Ekkebus speelt een prominente rol in de nieuwe Michelingids van HongKong en Macao. De Nederlander werd met zijn restaurant Amber in het The Landmark Oriental Hotel in HongKong bekroond met twee Michelinsterren.

Michelin HongKong: 2 sterren voor Ekkebus

Het is voor het eerst dat de Michelingids in HongKong en Macao verschijnt. De Aziatische gids telt twee driesterrenrestaurants. Een daarvan is voor de Franse chef Joel Robuchon met zijn restaurant Robuchon a Galera in HongKong.

Het andere driesterrenrestaurant is Lung King Heen, gevestigd in The Four Seasons Hotel in HongKong. Chef-kok is de 40-jarige Chinees Chan Yan-tak en daarmee de eerste Chinese kok met drie Michelinsterren.

Naast Amber, met Hollander Ekkebus, zijn nog zeven restaurants bekroond met twee Michelinsterren. Achttien restaurants kregen één ster in de eerste Michelingids voor HongKong en Macao.

Reageer op dit artikel