nieuws

’t Raethuys dicht door familievete

Restaurant

Sterrestaurant ’t Raethuys in Wateringen is voorlopig dicht. Oorzaak van de sluiting is een hoogoplopend familieconflict tussen topkok Niven Kunz en zijn ouders. De advocaten van zijn ouders hebben Niven Kunz zelfs verboden om zijn eigen restaurant te betreden.

’t Raethuys dicht door familievete

Dat laat Niven Kunz de redactie van Misset Horeca vrijdagmiddag weten.

’t Raethuys maakt onderdeel uit van een gezamenlijke vof, waarin ook de horecabedrijven De Hoekse Heeren en lunchroom Artusi in Hoek van Holland vallen. De laatste twee bedrijven worden gerund door de ouders van Niven Kunz.

Al maandenlang ligt Niven Kunz in de clinch met zijn ouders. Het conflict kreeg deze week een climax, toen het restaurant dicht ging. Dit door onder meer een huurachterstand van de vof bij de pandeigenaar van ’t Raethuys. Volgens Niven Kunz is de boekhouding, verzorgd door zijn vader, niet op orde.

‘Ik ben uit de vof gestapt. Er is voor ’t Raethuys een bv opgesteld. We hopen zo door te gaan met het restaurant’, aldus Niven Kunz.

Verboden

Afgelopen week werd er in het restaurant ingebroken en verdwenen onder meer het reserveringsboek en een laptop met bedrijfsgegevens. Het zou volgens Niven Kunz om een wraakactie van zijn ouders gaan.

Feit is dat het restaurant voorlopig dicht is. Advocaten van de tegenpartij hebben Niven Kunz inmiddels verboden het restaurant te betreden, zo laat Niven Kunz weten. ‘Maar ik ga hoe dan ook door met ’t Raethuys.’

Geruchten dat Niven Kunz met zijn vriendin aan de slag zou gaan bij zijn oude werkgever De Librije, worden door de topkok ontkend. Wel raadpleegt Niven Kunz Jonnie en Thérèse Boer voor advies in dit conflict.

Verklaring

Vader Arthur Kunz laat maandagochtend in een schriftelijke verklaring weten dat adviseurs van Niven de goodwill en inventaris van ’t Raethuys afgelopen zomer te laag hebben gewaardeerd. Hierop hebben wij geantwoord dat het bedrag minimaal het dubbele moest zijn, laten Arthur en Marjolein Kunz weten.

Na diverse gesprekken met Niven zijn adviseurs en in het bijzijn van onze bankrelatie is ons te kennen gegeven dat zelfs de huur door Niven is opgezegd, buiten ons medeweten om, meldt Arthur Kunz.

Arthur Kunz in zijn verklaring: Op dinsdag 18 november ontvingen wij een aangetekende brief van Niven dat hij uit de firma wenste te stappen. Op donderdag 27 november vernamen wij dat Niven zich bij de Kamer van Koophandel eenzijdig had uitgeschreven uit de vennootschap.

Vanaf dat moment hadden wij geen sterrenchef meer en konden we de onderneming niet voortzetten. We hebben een advocatenbureau ingeschakeld. Ondertussen zijn wij alle reserveringen van ’t Raethuys gaan annulleren. Wij hebben een onderzoeksbureau in de arm genomen die navraag en onderzoek gaan doen naar Niven zijn adviseurs. Aldus Arthur en Marjolein Kunz.

Reageer op dit artikel