Restaurant grapt met grote haai

Restaurant grapt met grote haai

Het Eindhovense restaurant Cooks heeft geen haai van 1,4 meter op de menukaart staan die gevangen is in Bretagne, zoals het eerder beweerde. De haai blijkt gewoon gekocht te zijn bij de Makro.

Visser Hans van Gerwen meldde vorige week in het Eindhovens Dagblad dat hij een haai van 1,4 meter had gevangen in wateren voor de Franse kust. Hij vervoerde het beest omringd door ijs in de kofferbak van zijn auto naar Nederland om het vervolgens in de keuken van restaurant Cooks te doen belanden.

Het Eindhovens Dagblad meldt nu dat het om een grap ging. De 40 kilo zware vis blijkt niet zelf te zijn gevangen in Frankrijk maar afkomstig te zijn van de Makro. Daar heeft een visspecialist de haai gefileerd.

‘We nemen natuurlijk niet zomaar vissen van iemand aan. We moeten aan voorschriften voldoen. Je moet zeker weten dat het beest nog houdbaar is’, aldus kok Pim van Cooks in het Eindhovens Dagblad.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.