nieuws

Minder hygiëneregels voor midden- en kleinbedrijf

Restaurant

Voedselproducenten tot 250 werknemers zouden uitgezonderd moeten worden van bepaalde hygiëneregels, vinden de milieuspecialisten in het Europees Parlement. De uitzondering op de zogeheten HACCP-regels moet de administratieve lasten verminderen voor kleine en middelgrote bedrijven.

Minder hygiëneregels voor midden- en kleinbedrijf

De parlementscommissie voor milieu stelde dit naar aanleiding van een voorstel van de Europese Commissie, om bedrijven tot tien werknemers uit te zonderen.

Europarlementslid Dorette Corbey (PvdA) reageerde donderdag zeer ontevreden. ‘Waarom zouden bedrijven met bijna 250 werknemers niet aan de regels kunnen voldoen? Dit gaat ten koste van de voedselkwaliteit.’

Corbey hoopt dat het voltallige parlement het voorstel nog aanpast. Ze wil alleen echt kleine bedrijven en bepaalde instellingen vrijstellen: ‘Onzin dat een bioscoop voor de popcorn die hij maakt allerlei formulieren moet invullen.’

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels