Belgische topchef maakt vliegtuigmaaltijden

Belgische topchef maakt vliegtuigmaaltijden

De Belgische topchef Yves Mattagne van restaurant Sea Grill in Brussel gaat een deel van de catering verzorgen voor de Indische luchtvaartmaatschappij Jet Airways. Mattagne gaat vier topmenu's samenstellen compleet met gerookte paling en foie gras.

Passagiers in First Class, Primière en Economy kunnen binnenkort kiezen uit vier menu’s: westerse, Indische, vegetarische en koosjer. Mattagne gaat zich bezighouden met het maken van westerse topmenu’s.

De Brusselse kok gaat uit van de Belgisch-Franse keuken. Zo staat op het menu een combinatie van gerookte paling en foie gras, schuim van witte uien en geroosterde brioche. Naast de maaltijden biedt Jet Airways een wijnkaart aan met internationale topwijnen.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.