nieuws

Boerma meldt kookprimeur in Portugal

Restaurant

Jacob Jan Boerma van restaurant De Leest in Vaassen is de eerste Nederlandse chef-kok die kookt bij het toonaangevende benefietproject ‘a Tribute to Claudia’ in het enige tweesterrenrestaurant van Portugal, Vila Joya in Praha. Boerma zegt trots te zijn op de kookuitnodiging.

Boerma meldt kookprimeur in Portugal

‘Het gaat om een jaarlijks evenement ter gedachtenis aan de overleden eigenaar van Vila Joya. Jaarlijks koken er diverse sterrenkoks uit heel Europa. Voor het eerst is er kok uit Nederland gevraagd. Ik ben hier trots op’, aldus Boerma, eigenaar van tweesterrenrestaurant De Leest in Vaassen.

Boerma verzorgt in Portugal op 13 januari een diner. Naast Boerma komen onder meer Thomas Buehner van La Vie Restaurant in het Duitse Osnabrück, Marc Meneau van L’Espérance in het Franse Saint-Père-Sous-Vézelay en driesterrenkok Nils Henkel van het Schloshotel Lerbach nabij Keulen in Duitsland.

A Tribute to Claudia start 10 januari en duurt tot 18 januari. Totaal komen er negentien chefs in actie, goed voor totaal 32 Michelinsterren. Plaats van handeling is Vila Joya in Praha in de toeristische Portugese streek Algarve. Het meerdaagse evenement is in het leven geroepen ter gedachtenis van de overleden hotelmanager.

Reageer op dit artikel