nieuws

Diamond Award voor Joop Braakhekke

Restaurant

De Gastronomische Groote Club heeft op maandagavond 12 januari drie Diamond Awards uitgereikt in Amsterdam. Fenny van Wees, culinair journalist Ton de Zeeuw en topkok Joop Braakhekke werden onderscheiden voor hun verdiensten voor de culinaire wereld. Ze kregen een reverspeld met een diamant uitgereikt.

Diamond Award voor Joop Braakhekke

Braakhekke kreeg de prijs uit handen van Gijsbert Bianchi (voorzitter van de sector restaurant van Koninklijk Horeca Nederland) die vroeger bij de restaurateur gewerkt had. Hij omschreef Braakhekke als ,,Een man die fantastische reclame voor de horeca is.Hij weet veel van wijn en spijs.” De winnaar toonde zich verguld de onderscheiding. ,,Het blijft een een bijzonder vak.” Braakhekke toonde zich verrast. ,,Zoveel prijzen krijg ik niet meer na die Loden Loekie.”

Naast de Amsterdamse chef was er ook een diamond award voor oud-Telegraaf journalist Ton de Zeeuw. ,,Het is iemand die al heel lang aan de weg timmert, proeft en schrijft en dat op hoog niveau doet. Hij is serieus bezig met zijn vak en durft ook hier en daar een sneertje uit te delen.” Zo introduceerde Jan van Lissum namens de Gastronomische Groote Club deze winnaar. De Zeeuw is per 1 januari gestopt bij De Telegraaf en werd op deze wijze geëerd voor zijn inzet voor de gastronomie.

Naast Braakhekke en De Zeeuw was er een diamanten speld voor Fenny van Wees van distelleerderij A.van Wees, De Ooievaar in Amsterdam. ,,Een vrouw met een geweldig imago die ambachtelijk bezig is”, zo kondigde Van Lissum haar aan.

De Groote Gastronomische een initiatief van The Wine & Food Association ondersteund door producenten en leveranciers van gastronomische topproducten.

Reageer op dit artikel