nieuws

Johannes van Dam kraakt restaurant Bijenkorf

Restaurant

Johannes van Dam heeft het nieuwe restaurant van de Bijenkorf in Amsterdam in zijn krantenrubriek een zware onvoldoende gegeven. Opvallend is dat Van Dam zelf het restaurant in het centrum van Amsterdam enige tijd geleden opende.

Johannes van Dam kraakt restaurant Bijenkorf

Van Dam waardeerde De Bijenkorf’s Kitchen met een vier en haalde hard uit naar het nieuwe restaurant in het grote warenhuis.

‘Zoiets gruwelijks heb ik in twintig jaar professioneel uit eten gaan nog niet meegemaakt. Ik schaam me dat ik het ooit opende’, aldus het snoeiharde commentaar van de culinair journalist, meldt Zestz.nl.

Van Dam noemde de mozzarella in de Caprese salade ‘vreselijk’ en omschreef hij de smaak van de gegrilde tonijn als ‘zurig en verder nergens naar’. Van Dam: ‘Alles bijeen: een schitterende omgeving waar inferieure spullen slecht bereid of opgewarmd worden door te weinig en grotendeels onprofessioneel en/of (door slechte betaling?) volstrekt gedemotiveerd personeel.’

Reageer op dit artikel