nieuws

Kinderman wint NK Gastheer/Gastvrouw

Restaurant

Janine Kinderman van restaurant De Vrienden van Jacob in Santpoort nabij Haarlem is op de Horecava winnaar geworden van het NK Gastheren/Gastvrouwen. Het is de derde maal op rij dat een vrouw de prestigieuze gastvrijheidprijs wint.

Kinderman wint NK Gastheer/Gastvrouw

Zoals veel winnaars gaf ook Kinderman aan ‘het niet te hebben verwacht’. ‘Maar ik was wel goed voorbereid. Ik heb veel nagedacht over gastvrijheid en heb met mijn maître Dennis Smit hierover regelmatig gepraat’.

Kinderman is na Kim Poortman van Merlet in Schoorl en Ingrid van Eeghem van De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven de derde vrouw die het NK op haar naam schrijft. Ze rekende dit jaar af met Dennis Schraven van De Fuik in Aalst en Randy Bouwer van Parkheuvel in Rotterdam.

De chef de rang van De Vrienden van Jacob gaf aan dat ze door een goede voorbereiding ontspannen op het podium stond toen ze twintig minuten lang vragen over het vak op haar kreeg afgevuurd. ‘Ik was relax. Dennis gaf me vooraf aan om gewoon mezelf te zijn’.

Tijdens de wedstrijd op de Horecava maakte Kinderman indruk met haar presentatie. Ze stak een kaars en zei ‘als je gevoel voor warmte hebt, ben je gastvrij bezig’. Verder gaf ze aan dat je bij klachten nooit in discussie moet gaan met gasten want ‘de gast heeft altijd gelijk, ook als hij niet gelijk heeft’.

De 23-jarige Kinderman laat direct na afloop van de wedstrijd weten eerste een feestje te gaan vieren. Op langer termijn hoopt ze de titel op een of andere manier te kunnen verzilveren. ‘Uiteindelijk wil ik maître worden in een toprestaurant. Wie weet komen er aanbiedingen’.

De jury was de wedstrijd bestond uit oud-winnaar Ingrid van Eeghem, Marjon Prummel van het vakblad Horeca Entree en voorzitter Paul Udo.

Reageer op dit artikel