nieuws

‘Kokmeijer deelnemer Gouden Koksmuts 2010

Restaurant

Tweesterrenchef Onno Kokmeijer van restaurant Ciel Bleu in Okura Hotel Amsterdam neemt deel aan de Gouden Koksmuts volgend jaar. Kokmeijer deed zijn toezegging tijdens de jongste editie van de prestigieuze kookwedstrijden, die gewonnen werd door wereldkampioen koken Toine Smulders van Villa Copera in Tolkamer.

‘Kokmeijer deelnemer Gouden Koksmuts 2010

Op het podium, waar hij de prijzen rondom de Gouden Koksmuts uitreikte, was hij nog wat terughoudend. Na afloop bevestigde hij zijn deelname, meldde winnaar Smulders.

‘Onno doet volgend jaar mee. Het is goed dat topchefs meedoen. Goed voor de wedstrijd en voor de deelnemers zelf. Ik steek altijd wat op van deelname aan kookwedstrijden. Daarnaast is het voor de jeugd belangrijk om deel te nemen aan dergelijke wedstrijden’, aldus Smulders.

Toine Smulders won woensdag op de Horecava de Gouden Koksmuts. Vorig jaar werd hij wereldkampioen koken in Dubai. Smulders kondigde na afloop zijn afscheid aan als wedstrijdkok. Hij wil dit jaar nog een keer vlammen tijdens de Wynand Vogel Bokaal. ‘En als Nederland met topper Wim Klerks de Bocuse d’Or niet wint, dan zou het kunnen dat ik nog eens een gooi naar die prijs doe’, aldus Smulders.

Reageer op dit artikel