nieuws

Poldervaart lonkt naar monumentaal pand

Restaurant

Eigenaar Marco Poldervaart van restaurant De Gastronoom in Harlingen heeft plannen om suites te bouwen in een monumentaal pand, iets verderop in de Friese havenstad. De gemeente heeft het plan van Poldervaart inmiddels goedgekeurd.

Poldervaart lonkt naar monumentaal pand

‘Maar er is nog een lange weg te gaan’, vertelt Marco Poldervaart. ‘Ik heb een plan ingediend voor de bouw van drie suites, en dat is goedgekeurd. Omdat het om een monumentaal pand gaat, betekent het dat er heel zorgvuldig te werk moet worden gegaan.’

De plannen van Poldervaart bevatten het beeldbepalende pand ’t Havenmantsje, gevestigd aan de Oude Buitenhaven van Harlingen, niet ver van zijn huidige restaurant De Gastronoom. Het rijksmonument uit 1884 staat sinds september 2007 leeg.

Poldervaart laat weten dat hij vooralsnog niet van plan is om zijn huidige restaurant aan de Voorstraat te verplaatsen naar ’t Havenmantsje. Wel heeft hij plannen om in het nieuwe pand een serre te bouwen. ‘Maar dat is plan b. Eerst maar eens plan a realiseren’, aldus Poldervaart vanuit Frankrijk.

Poldervaart is deze week in Frankrijk om als coach wedstrijdkok Wim Klerks bij te staan tijdens de Bocuse d’Or, de internationale kookwedstrijd in Lyon. Marco Poldervaart is zelf een befaamd wedstrijdkok en won onder andere al eens de Gouden Koksmuts. Met zijn restaurant De Gastronoom sloot Poldervaart onlangs aan bij restaurantclub JRE.

Reageer op dit artikel