nieuws

Van Beurten start opleidingsrestaurant

Restaurant

Ben van Beurten is weg bij opleidingsrestaurant The Colour Kitchen. De man die daarvoor ook betrokken was bij de opstart van Fifteen gaat in Den Helder een opleidingsrestaurant beginnen.

Van Beurten start opleidingsrestaurant

In Den Helder op het gebied Willemsoord komt binnenkort een opleidingsrestaurant met volgens Van Beurten een duidelijke visie en doel: ‘Investeren in mensen, aandacht en risicofactoren zoveel mogelijk wegnemen’.

Van Beurten gaat het opleidingsrestaurant samen starten met Tom van den Berg en Kees Jan Tuin, twee horecaondernemers uit Den Helder. De gemeente pompt bijna een miljoen euro in het opleidingsrestaurant, meldt het Noordhollands Dagblad.

‘Een belangrijk onderdeel van ons project is dat de leerlingen de gehele opleiding in het restaurant krijgen. Nu gaan leerlingen veelal vier dagen werken en één dag naar school. In ons nieuwe restaurant gaan de leerlingen vijf dagen naar het restaurant en krijgen in het restaurant ook de theorie’, aldus Van Beurten.

Van Beurten stelt dat een systeem van vier dagen werken en één dag naar school veelal voor een te grote drempel zorgt. ‘De drempel om die ene dag naar school te gaan zorgt voor uitval’.

Ben van Beurten werkte recente voor The Colour Kitchen. Dit restaurant leidt kansarme jongeren op tot kok of gastheer. Voor The Colour Kitchen was Van Beurten actief voor het Amsterdamse Fifteen, het bekende opleidingsrestaurant van Jamie Oliver.

Reageer op dit artikel