nieuws

Webreserveringen begin van de week

Restaurant

Online een restauranttafel reserveren is vooral populair in het begin van de week. Op maandag en dinsdag worden de meeste reserveren via internet geboekt.

Webreserveringen begin van de week

Dat meldt Reserve a Table op basis van een analyse over het reserveringsgedrag van consumenten.

Zowel op maandag als op dinsdag wordt bijna 18 procent van de reserveringen via Reserve a Table geboekt. Op dinsdag bedraagt dit ruim 14 procent en op donderdag stijgt het percentage weer naar boven de 16. Op zaterdag en zondag wordt beduidend minder online gereserveerd.

Consumenten reserveren het vaakst voor een etentje op vrijdag en zaterdag. Ruim 25 procent van de reserveringen zijn bedoeld voor vrijdag en meer dan 30 procent voor zaterdag. Een kwart van de gasten wil om 19.00 uur aan tafel. Gevolgd door 19.30 uur en 18.30 uur.

Reageer op dit artikel