nieuws

Crisis: Meer crimineel geld in horeca

Restaurant

Door de crisis staan criminelen in de rij om te investeren in de horeca. Dubieuze types uit de gokautomatenbranche of het vastgoed melden zich de laatste tijd steeds vaker bij horecaondernemers, nu banken horecakredieten afwijzen. Dat zegt adviseur Freek Salm, die afraadt in zee te gaan met ‘foute investeerders’.

Crisis: Meer crimineel geld in horeca

Salm doet zijn uitspraak in dagblad De Pers. Hij stelt dat criminelen in de rij staan om horecabazen te helpen, nu die niet meer bij banken terecht kunnen.

Voorheen konden volgens Salm horecaondernemers zonder problemen geld krijgen van de bank. ‘Maar die tijden zijn voorbij. Hun hele ziel en zaligheid hebben ze in dat restaurant of die kroeg gestopt. Door de recessie en het rookverbod hebben ze het nu moeilijk.’

Salm vervolgt: ‘Dat verhaal doet de ronde in het circuit en dan meldt zich een dubieus type uit de gokautomatenbranche of het vastgoed, die tegen een redelijke rente geld kan lenen’.

Adviseur Salm, die voorheen werkte in de lokale politiek in Amsterdam en daarna ‘Wallenmanager’ werd, zegt van tien tot vijftien horecaondernemers te hebben gehoord dat ze hulp van dubieuze financiers aangeboden hebben gekregen.

Salm adviseert horecaondernemers niet in te gaan op het aanbod. Fout financiering keert zich volgens Salm hoe dan ook tegen de horecaondernemer. Hij verwijst naar de wet Bibob, die het gemeentes mogelijk maakt om vergunningen in te trekken wanneer er crimineel geld in het bedrijf zit.

Reageer op dit artikel