nieuws

Vlees bezorgd per post

Restaurant

Online steakslager Matthijs van der Pijl uit Ter Aar biedt vlees aan dat diepgevroren per reguliere post wordt verstuurd. Het is voor het eerst dat in Nederland vlees door TNT bezorgd wordt.

Vlees bezorgd per post

De website beef&steak.nl is voorlopig bedoeld voor consumenten, in een later stadium krijgt ook horeca de mogelijkheid van de dienst gebruik te maken, meldt vleesvakblad Meat&Meal.

Het vlees is per portie gevacuümeerd, diepgevroren en wordt verstuurd in speciaal ontworpen geïsoleerde verpakkingen waarin het vlees vijftig uur op temperatuur blijft. Bestellingen worden de volgende dag geleverd, of op de dag van keuze.

‘Op het moment dat ik de juiste verpakking had ontwikkeld voor postorderverzending wist ik dat een online-slagerij met 24-uurs bezorging mogelijk was’, zegt Van der Pijl. Een ander groot voordeel van de online-slagerij is volgens hem dat de prijzen van Beef&Steak zeer gunstig zijn ten opzichte van reguliere slagers en retail. ‘Er is geen dure winkel met veel personeel dus kan de prijs laag gehouden worden.’

Assortiment

Het assortiment van Beef&Steak bestaat uit biefstuk en steaks van rund, varken, wild, kalf, lam en exoten. De nadruk van het aanbod ligt op biefstuk, entrecote, tournedos, rib-eye en T-bone. Binnenkort wordt het assortiment uitgebreid met yaksteaks, Angus Beef en Ibericovlees, maar ook een biologisch assortiment zit in de planning.

‘Het vacuüm verpakken en invriezen van kwaliteitsvlees is juist heel goed’, meent van der Pijl. ‘De smaak van een goede steak is optimaal na een periode van rijping van het vlees. Door op het juiste moment het vlees te vacuüm te verpakken en in te vriezen ‘bevries’ je de kwaliteit en de smaak. Als je het vlees dan rustig ontdooit en vóór het bakken een uurtje op kamertemperatuur laat komen is de smaak subliem.’

Reageer op dit artikel