nieuws

300 zaken nemen deel aan Restaurant Week

Restaurant

Ruim driehonderd toprestaurants doen mee aan de eerste nationale Restaurant Week in Nederland. Het publiek kan daar in de week van 3 tot en met 9 maart voor 25 euro van een driegangendiner genieten.

300 zaken nemen deel aan Restaurant Week

In totaal zijn die week 100.000 tot 150.000 couverts beschikbaar, zo werd duidelijk tijdens de start van het evenement dinsdag in hotel Okura in Amsterdam. Cabaretier Jan Jaap van der Wal opende de website waarop mensen zich dinsdag kunnen inschrijven.

Ruim 5 procent van de deelnemers gaat in de Restaurant Week zeven keer uit eten, weet initiatiefnemer Jeroen van den Brink, om zo maximaal te genieten van het goedkope aanbod.

Uit gegevens van de organisatie blijkt dat 85 procent van de deelnemers tijdens de Restaurant Week kiest om in een voor hen nieuw etablissement uit eten te gaan. ‘Dat is een van de dingen die we willen bereiken met dit evenement’, vertelt Van den Brink. ‘Daarnaast zegt 79 procent van deelnemers weer bij hetzelfde restaurant uit eten te gaan omdat ze het goed vonden.’

Aan de eerste nationale Restaurant Week doen voornamelijk eetgelegenheden mee uit de Randstad. Volgens de website van de organisatie werken er op dit moment geen restaurants mee uit de noordelijke provincies Overijssel, Friesland, Groningen en Drenthe.

Reageer op dit artikel