nieuws

Doorstart Wijn Verlinden een feit

Restaurant

Wijn Verlinden maakt een doorstart met 18 van de 28 werknemers. Het op 3 maart failliet verklaarde bedrijf wordt voortgezet onder de oude eigenaar, Verlinden Beheer BV. Zowel leveranciers als klanten spraken hun vertrouwen uit in de continuering van het wijnassortiment en de service.

Doorstart Wijn Verlinden een feit

‘Onze klanten hebben niet onder deze situatie te lijden. Prijsafspraken blijven intact’, licht directeur Klaas Groen toe. ‘Bovendien hebben we tijdens het faillissement gewoon doorgedraaid. We zijn erin geslaagd om de schade aan de toeleveranciers zo klein mogelijk te houden.’

Reden voor het faillissement van Wijn Verlinden was de dalende wijnomzet in de horeca. ‘De perspectieven werden steeds slechter. Dat speelt niet alleen bij ons, teruglopende verkopen zijn een trend in de wijnhandel’, aldus Groen.

Wijn Verlinden is een familiebedrijf dat 124 jaar bestaat. Het levert voornamelijk wijn aan de top- en middenklasserestaurants. Vorig jaar verhuisde de in Rosmalen gevestigde firma naar een nieuw pand in Nieuwkuijk.

Reageer op dit artikel