nieuws

Horeca Groene Hart voelt crisis nog niet

Restaurant

De horeca in het Groene Hart kent in vergelijking tot grote steden nog weinig zorgen vanwege de kredietcrisis.

Horeca Groene Hart voelt crisis nog niet

Restaurants zien doordeweeks minder zakelijke bezoekers, maar dat wordt gecompenseerd door meer particuliere gasten in het weekeinde. Dit blijkt uit een rondgang van het Algemeen Dagblad onder restaurants in het Groene Hart.

Tom Boere van restaurant InTenz in Rijnsaterwoude: ‘Het is over het algemeen zelfs drukker dan voorheen. Maar dineren met een creditcard op kosten van de baas is voorbij. Het zakelijk publiek neemt ook bij ons iets af, maar we zien gelukkig veel nieuw publiek komen.’

Volgeboekt

Bij De Burgemeester in Linschoten, winnaar van de Gouden Pollepel 2007, is het iets makkelijker geworden om te reserveren. ‘Maar het restaurant blijft vollopen,’ zegt eigenaar Bernard Tesink. ‘We hebben een verbouwing achter de rug en zijn net weer open. Iedereen komt kijken hoe mooi het geworden is. We zitten elke avond nog vol.’

Tesink denkt echter niet dat het zo zal blijven. ‘Ik verwacht dat het zakelijke bezoek net als in de laatste maanden van vorig jaar iets terugloopt, maar voor de weekeinden zitten we weken van te voren vol en is het zelfs extra druk.’

Onderbouwen

‘Natuurlijk gaan we de gevolgen merken,’ zegt Marcel Peeters van de afdeling Westelijk Weidegebied van Koninklijke Horeca Nederland, waar Woerden en Linschoten onder vallen. ‘De crisis in de horeca gaat hier in de regio zeker arbeidsplaatsen kosten, maar cijfermatig kan ik het verder niet onderbouwen.

Vooral horecabedrijven die net begonnen zijn, hebben het slecht, daarvan zullen er enkele al heel snel weer sluiten. Horecabedrijven die al langer bestaan hebben meestal nog wel een buffer.’

Reageer op dit artikel