nieuws

IKEA Amsterdam schenkt gratis koffie

Restaurant

De vestiging van woonwarenhuis IKEA in Amsterdam-Zuidoost opent vrijdag de deuren om 11.00 uur, een uur later dan normaal. Enkele tientallen klanten die al eerder voor de deur stonden, worden opgevangen met een gratis kop koffie in het restaurant.

IKEA Amsterdam schenkt gratis koffie

Volgens een woordvoerster is de winkel nog niet helemaal op orde en moeten nog wat vakken worden bijgevuld. Rond zeven uur hoorde het warenhuis van de politie dat het weer open mocht. Het personeel was daarop al voorbereid.

De sfeer onder de medewerkers is vrijdagochtend volgens de zegsvrouw goed. Wel is de dreiging het gesprek van de dag, liet ze weten. In de winkel is een bedrijfsmaatschappelijke hulpverlener aanwezig om eventueel personeel dat zich zorgen maakt op te vangen.

Of de terreurdreiging IKEA klanten gaat kosten, durfde de woordvoerster niet te voorspellen. Ook van de financiële schade die het bedrijf heeft geleden door een dag lang dicht te blijven, kon ze geen schatting geven. IKEA is echter verzekerd voor situaties als deze.

Reageer op dit artikel