nieuws

KHN: ‘Gevolgen aanpassing BTW-tarief nihil

Restaurant

De vooraankondiging dat het BTW-tarief voor restaurants in de EU naar 6 procent gaat, betekent weinig voor Nederlandse restaurants. In ons land is de regeling al jaren van kracht.

KHN: ‘Gevolgen aanpassing BTW-tarief nihil

Dat laat Koninklijke Horeca Nederland (KHN) weten. ‘Er is binnen de EU nu afgesproken dat de regeling die we in Nederland al jaren als tijdelijk hebben, nu gelegaliseerd is naar een permanente toestemming voor lidstaten om restaurants in het lage tarief in te schalen’, aldus KHN-woordvoerder Joris Prinssen.

Prinssen vervolgt: ‘Voor de Nederlandse situatie betekent dit dus weinig, omdat de restaurants al de tijdelijke regeling van verlaagde BTW hadden, namelijk 6 procent’.

In België is dat anders. Daar gaat het BTW-tarief in restaurant omlaag. Mogelijk kan dit als gevolg hebben dat Nederlanders in de grensstreek nu sneller naar Belgische restaurants gaan. Belgische cafés hebben aangegeven niet blij te zijn met de regeling. Zij vrezen voor hun omzet nu restaurants wel en cafés niet met het lager BTW-tarief mogen werken.

Reageer op dit artikel